Kombi Voltaj Koruyucu Ne İşe Yarar?

Voltaj Koruyucu Ne İşe Yarar?

VOLTAJ - GERİLİM - AKIM KORUYUCULARIN GÖREVİ

Kombi Kartı veya Elektronik Cihazların Kartı Neden Yanar?

Kombinin ısı seviyesi ve elektronik ayarları kombi kartı olarak bilinen elektronik karttan düzenlenir. Bu parça için bir anlamda kombinin beynidir de diyebiliriz. Diğer bütün elektronik kartlarda olduğu gibi, voltaj dalgalanması olarak bilinen aşırı gerilimden dolayı zarar görür. Çoğumuzun yetkili servislere tonlarca para ödememize neden olan ve halk dilinde kombi kartı yanması olarak bilinen arızanın açıklaması tam olarak budur.

Şehir şebekelerinde oluşan dalgalanmalar neticesinde kombi ve hassas beyaz eşyalarınızda (buzdolabı, bulaşık makinası, çamaşır makinası vb.) kart arızası oluştuğuna hemen hemen hepimiz şahit olmuşuzdur. Bu duruma şehir elektrik şebekesinin voltajının çok düşmesi veya çok yükselmesi sebep olmaktadır. Bu sorunu çözen bir çok marka regülatör vardır.  Bu regülatörler daima elektriği aynı voltajda tutmaya çalışırlar ve beyaz eşyalarınızı korurlar. Ama kombi ya da beyaz eşya regülatörlerinin bazı  dezavantajları vardır. Bunlar kısaca; çok büyük,ağır,hantal ve pahalı olmalarıdır.

Aslında bu sorunun pratik, uygun fiyatlı ve garantili bir çözümü daha olduğunu öğrenmeye çok yakınsınız. Evet bu koruma işini ürünümüz priz veya sigorta tipi voltaj koruyucular üstlenmiştir.

Peki Voltaj koruyucular; Kombinizin veya diğer beyaz eşyalarınızın ana kartının voltajdan hasar görmesini nasıl önleyecek?

Voltaj - Gerilim koruyucular;  içerisine giren gerilimi önce ölçerek 180 veya 240 volt arasında değil ise kombinize / beyaz eşyanıza enerjinin iletimini geçici olarak kesecek ve bağlı olduğu cihazın ana kartını korumaya alacaktır. 75 sn boyunca gerilimin dalgalanmasını test eder ve normale döndüğünü ölçtüğünde tekrar enerjiyi cihazınıza verir. 

Voltaj koruyucular piyasadaki akım koruma cihazlarından çok farklıdır. Sadece akım pik değerlerini baz alarak çalışmaz, bunun yanında voltaj düşmelerini, voltaj yükselmelerini kontrol eder. Ayrıca çok önemli bir özellik;  yıldırım düşmelerinde bile çok hızlı bir refleks ile bağlı bulunduğu elektronik cihazı korumaya alır. Otomatik olarak devreden çıktığı gibi ortalama değerleri bulan elektrik gerilimini ölçtüğünde ise otomatik olarak devreye girerek enerjiyi sağlamaya devam eder. Bu da manuel olarak başlatılmak zorunda kalınan rakiplerine göre çok bariz bir üstünlük sağlamaktadır.

Kombi regülatörlerinin hantal ve pahalı olması nedeni ile ihtiyacı olan, devamlı kombi kartı tamir ettirmek zorunda olanların bile almaktan vazgeçtiği bu koruyucu üniteyi çok basit, uygun fiyat avantajı ve küçük ebatları ile artık kolayca mağazamızdan temin edebilirsiniz.

Voltaj Koruma İçin Hangi Cihazlar Bana Uygundur?

SİGORTA TİPİ VOLAJ KORUYUCU

Voltaj koruyuculu kombi sigortasıEğer sadece kombinizi korumak istiyorsanız  Sigorta tipi Voltaj koruyucuyu öneririz. Sigorta tipi voltaj koruyucu ile kombinizin yanında bulunan sigortadan önce bağlantı yaparsanız kombinizi daimi olarak korumaya almış ve günümüzde en çok karşılaşılan kombi arızalarının başında gelen kombi kart yanmasının önüne geçmiş olursunuz. İsterseniz bu sigorta tipi voltaj koruyucuyu dairenizin / iş yerinizin sigorta panosuna da koyabilir, birçok cihazınızı aynı anda korumaya alabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken husus toplam cihaz akımının 40 amperi geçmemesidir. Detaylı incelemek için resme tıklayınız.

 

Voltaj koruyuculu kombi sigortasıYine kombi,klima ve tüm elektronik eşyalarınızda şalter tipi Voltaj koruyucu için bir başka seçeneğiniz de yandaki gibidir. Sigorta tipi voltaj koruyucu ile kombinizin,klimanızın yanında bulunan sigortadan önce bağlantı yaparsanız kombinizi daimi olarak korumaya almış ve günümüzde en çok karşılaşılan kombi arızalarının başında gelen kombi kart yanmasının önüne geçmiş olursunuz. 20 amper kapasiteli bu koruyucuda voltaj değer aralıklarını ayarlayabiliyorsunuz. Detaylı incelemek için resme tıklayınız.

 

 

PRİZ TİPİ VOLAJ KORUYUCULAR

Elektronik cihazlarınızı ve beyaz eşyanızı (televizyon,internet alıcısı, buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası gibi) ani voltaj yükselme ve düşmesine karşı korumak istiyorsanız priz tipi voltaj koruma cihazı almalısınız. Tekli veya çoklu priz tipi voltaj koruyucuları ile çok para verip aldığınız beyaz eşyaları veya elektronik cihazları korumaya alabilirsiniz.

Tekli Priz Tipi Voltaj KoruyucuEğer sadece bir cihazı korumak için voltaj koruyucuya ihtiyacınız varsa Tekli Priz Tipi Voltaj koruyucu işinizi görecektir. Bu ürünü kullandığınız priz üzerine takmanız yeterlidir. ani voltaj dalgalanmalarında korumak istediğiniz cihaz bu prize bağlı ise artık içiniz rahat olsun. Tekli voltaj Koruyucu Priz hakkında daha detayı bilgi için yandaki resme tıklayabilirsiniz.

 

 

Tekli Priz Tipi Voltaj KoruyucuÜstteki Tekli Priz tipi yetmez ben voltajı da kendi ekranından görmek isterim derseniz Yandaki dijital ekranlı Tekli Priz Tipi Voltaj koruyucuyu incelemelisiniz. Ayrıca voltaj aralıkları ile devreye girme zamanını da ayarlayabildiğiniz bu cihaz hakkında daha detayı bilgi için yandaki resme tıklayabilirsiniz.

 

 

üçlü voltaj koruma prizi

Eğer üç elektronik cihazınızı aynı anda korumak isterseniz üçlü priz şeklinde Voltaj korumasını tercih edebilirsiniz. Üç cihaz toplam akım kapasitesi 40 amperi geçmiyorsa rahatlıkla ve güven içerisinde bu çoklu prizi kullanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için yandaki resime tıklayabilirsiniz.

 

 

beşli voltaj koruma prizi

Eğer beş elektronik cihazınızı aynı anda korumak isterseniz beşli priz şeklinde Voltaj korumasını tercih edebilirsiniz. Beş cihaz toplam akım kapasitesi 40 amperi geçmiyorsa rahatlıkla ve güven içerisinde bu çoklu prizi kullanabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için yandaki resime tıklayabilirsiniz.

Etiketler: Voltaj koruyucu,kart koruyucu,kombi kart koruyucu,voltaj
Şubat 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR